icon

Menu

Meer informatie over Zuidlaren

Het dorp zuidlaren ligt aan de zuidkant van de stad Groningen. Ook ligt de stad Assen op slechts 14 kilometer afstand. In het dorp zuidlaren zijn verschillende bezienswaardigheden, en worden er ook regelmatig evenementen georganiseerd.

Museummoten de Wachter.

Het is een windmoten waar vroeger granen mee werd gemaakt. Daarnaast is de Wachter een molen waar olie uit lijnzaad mee werd geslagen. In deze molen zijn verschillende zaken gevestigd zoals een smederij een bakkerij met bakkerswinkel en een kruidenierswinkel. Sinds 2010 kunt u hier verschillende gebruiksvoorwerpen zien welke vroeger werden gebruikt in de boerderij.

Berend Botje

Maar natuurlijk is zuidlaren ook bekend van het liedje "Berend Botje". Met de eerste zin van het liedje welke ging als: Berend Botje ging uit varen met zijn scheepje naar Zuidlaren

In zuidlaren is dan ook een beeldje te vinden van deze bekende Berend Botje. Hiernaast een foto van dit bekende beeldje (bron: Wikipedia)

Zuidlaardermarkt

Vroeger werd er in zuidlaren een paardenmarkt gehouden. Dit is uitgegroeid tot de huidige Zuidlaardermarkt welke in de weide omtrek bekend is en jaarlijks duizenden bezoekers trekt. Op de zaterdag is er een hardloopwedstrijd, in de avond is er een vuurwerkshow. Op de zondag is er altijd een visstekwedstrijd en zijn er vele straatartiesten te bewonderen.

Reservering aanvragen

Wilt u graag op vakantie in onze aangepaste bungalow? Vul dan het onderstaande formulier in en vraag direct uw reservering aan. U krijgt van ons binnen 2 werkdagen een reactie.